Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Klientide raskused valmistavad peavalu

  Eesti Energia juhi Sandor Liive sõnul ollakse mures raskustes klientide pärast, kellel on elekter ajutiselt või jäädavalt suletud. "Tahaksin, et teeksime energeetikas õigeid valikuid, kuid otsustamine käib koos riigiga ja see kõik on pikemaajalisem protsess," märkis Liive reedel konverentsil "Eesti ettevõtlus 90".
  "Homse suhtes teeb murelikuks see, mis juhtub Eesti tarbijate ostukäitumisega. Aktsiisimaks on tõusnud, see langeb kokku majandussurutise probleemiga. Kutsun inimesi üles mitte tarbima salaalkoholi," lausus konverentsil Liviko juht Janek Kalvi. Samuti oli ta mures, et majandussurutis võib viia selleni, et üks osa nende ja riigi tulust lihtsalt kaob.
  ASi Estiko nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul on samuti põhimure see, mis saab klientidest. Kuna ise oma tooteid otse ei müüda, siis annab vahepealne puhver ennast tunda. "Meil on üle 40 protsendi eksporti, kui vaadata nüüd Islandit ja Venemaad, siis ei tea ju, kas sealt raha tuleb või ei," märkis Seli.
  Liive sõnul on tarbijate üldised harjumused muutunud, kuid mõni asi ei muutu iial. Näiteks see, et kliendid jäävadki alati soodsamat elektrit soovima. "Loodame, et nad siiski elektritarbimist sellest hoolimata jätkavad," lisas Liive läbi huumoriprisma.
  Kõik ettevõtjad olid veendunud selles, et nende ettevõte on ka kümne aasta pärast olemas ja tugevam kui kunagi varem. Liive sõnul võiks siis Eesti Energia tegutseda kogu Läänemere piirkonnas.
  Autor: Kaisa Tahlfeld
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ka ettevõtted vajavad elektrihinna käest päästmist
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg lõpetas päeva plusspoolel
USA aktsiaturg lõpetas neljapäevase kauplemispäeva plussis, olles päeva alguses ka miinuspoolel kaubelnud.
USA aktsiaturg lõpetas neljapäevase kauplemispäeva plussis, olles päeva alguses ka miinuspoolel kaubelnud.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Valitsus tahab inimeste telefonidesse asukohapõhiselt ohusõnumeid saata
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Selgus käes: elektri hinnaralli tekitas naeruväärselt väike puudujäänud kogus elektrit Leedukate pakkumine polnud börsile aktsepteeritav
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.