23. november 2008 kell 22:00

Klientide raskused valmistavad peavalu

Eesti Energia juhi Sandor Liive sõnul ollakse mures raskustes klientide pärast, kellel on elekter ajutiselt või jäädavalt suletud. "Tahaksin, et teeksime energeetikas õigeid valikuid, kuid otsustamine käib koos riigiga ja see kõik on pikemaajalisem protsess," märkis Liive reedel konverentsil "Eesti ettevõtlus 90".

"Homse suhtes teeb murelikuks see, mis juhtub Eesti tarbijate ostukäitumisega. Aktsiisimaks on tõusnud, see langeb kokku majandussurutise probleemiga. Kutsun inimesi üles mitte tarbima salaalkoholi," lausus konverentsil Liviko juht Janek Kalvi. Samuti oli ta mures, et majandussurutis võib viia selleni, et üks osa nende ja riigi tulust lihtsalt kaob.

ASi Estiko nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul on samuti põhimure see, mis saab klientidest. Kuna ise oma tooteid otse ei müüda, siis annab vahepealne puhver ennast tunda. "Meil on üle 40 protsendi eksporti, kui vaadata nüüd Islandit ja Venemaad, siis ei tea ju, kas sealt raha tuleb või ei," märkis Seli.

Liive sõnul on tarbijate üldised harjumused muutunud, kuid mõni asi ei muutu iial. Näiteks see, et kliendid jäävadki alati soodsamat elektrit soovima. "Loodame, et nad siiski elektritarbimist sellest hoolimata jätkavad," lisas Liive läbi huumoriprisma.

Kõik ettevõtjad olid veendunud selles, et nende ettevõte on ka kümne aasta pärast olemas ja tugevam kui kunagi varem. Liive sõnul võiks siis Eesti Energia tegutseda kogu Läänemere piirkonnas.

Autor: Kaisa Tahlfeld

Hetkel kuum