Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuel aastal võib toit odavamaks minna

  "See hinnalangus jõuab meile ilmselt väikese nihkega ja on paljuski kinni hulgifirmade ja tootjate hinnas," nentis ASi Prisma Peremarket kommunikatsioonijuht Kadri Lainas.
  Mõne aja tagune piimatoodete hinnalangus jõudis Eesti turule paarikuuse viivitusega. Teravilja hinna puhul - mis on toormebörsil märtsikuu tipptasemega võrreldes langenud ligi 60 protsenti - võib see aeg Lainase sõnul isegi pikem olla, kuna seal on tootjate laovarud suuremad.
  Fazer Eesti ASi juhi Kristjan Kongo sõnul ei tasu ka siis väga suurele hinnalangusele loota, kuna jahutoodete puhul sööb hinna alanemise ära teiste toorainete, nagu margariinide, õlide ja jahuparandajate järsk kallinemine. See kombinatsioon lubab Kongo sõnul leiva- ja saiatoodete hinnad enam-vähem samal tasemel või veidi madalamal hoida.
  "Kindel on siiski see, et muude kuludega seotud pagaritoodete suured hinnatõusud, mida selle aasta lõpuks prognoositi, jäävad kindlasti ära," ütles Kongo.
  ASi Nõo Lihatööstus juht Toomas Kruustük ohkas maailmaturul toimuvast kuuldes kergendatult. "Me ei ole üldse õnnelikud praeguste ülikõrgete tooraine hindade üle. Kui need langevad, on meil hea meel," lausus ta.
  "Meie marginaalid on alla läinud, kuna kaubandus nõuab oma, ja ka tooraine kasvataja tahab oma," ütles Kruustük.
  Seni on Eesti tarbijad eelistanud eestimaist toodet, kuid Lainas viitas viimasele Emori jaekaubandusuuringule, mille järgi ei pea inimesed toidu eestimaist päritolu enam oluliseks. Loeb hind.
  "Kui meil on sees näiteks mingi rahvusvahelise tootja leib, mis on madalama hinnaga, siis see survestab omakorda kohalikke tootjaid hinnas järgi andma," selgitas Lainas.
  Kui suurel määral maailmaturu hindade järsk langemine Eesti poekettide hinnasiltidel ja ostjate rahakottides väljendub, ei tahtnud Lainas ennustama hakata. "Kuna vahel on palju lülisid - nii tooraine tootjad, toote tootjad, tarnijad -, on lõpphinda raske prognoosida. Aga praeguses situatsioonis lähevad kõik võimalikult ruttu hinnalangusega kaasa," arvas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.