ÄP fototoimetus • 25. november 2008 kell 22:00

Üks küsimus: Kas riik peaks rohkem raha majandusse süstima?

Andres Kivistik, Viisnurga juht

Riik peaks süstima majandusse rohkem raha infrastruktuuri investeeringute kaudu. Eriti rasketel aegadel peaks ta andma tööd teedeehitusettevõtetele.

Andres Allikmäe, Harju Elektri juht

Mina arvan, et peaks, sest teised riigid nii toimivad. Küsimus on vormis, kuidas seda teha. Riigil on neid vahendeid küll ja küll ning ta ei pea võtma vahendeid maksumaksja taskust. Riik võiks püüda luua teatud tööstuskülasid erinevates piirkondades äri edendamiseks, see oleks ka regionaalpoliitiline otsus. Kindlasti ei tuleks ärilisi rumalusi kinni maksta, vaid panustada jätkusuutlikesse ettevõtetesse.

Peeter Kern, Starmani juhatuse esimees

Riik peab tagama stabiilsuse, mitte tellimuste suurendamisega majandusse raha juurde panema. Riik võib toetada ettevõtteid, mille kollaps tekitaks väga suure mõju tööhõivele, aga Eestis selliseid suurfirmasid minu teada pole, kes vankuma hakkaksid.

Autor: ÄP

Hetkel kuum