Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulumaksusüsteem taas vastuolus Euroopa õigusega

  Veidi üle kuu aja tagasi käis meediast läbi, et Euroopa Komisjon nõuab Eestilt mitteresidentidele makstavate pensionide diskrimineeriva maksustamise muutmist. Paraku on vastuoluline ka sama seaduse piiriüleste annetuste tulumaksustamise punkt.
  27. novembril avaldatud Euroopa Komisjoni info kohaselt nõuab komisjon Eestilt, et lõpetataks rahvusvahelistele mittetulundusorganisatsioonidele ja -fondidele suunatud annetuste diskrimineeriv maksustamine.
  Tulumaksuseaduse N49 lõige 2 ütleb, et kingitusi ja annetusi ei maksustata vaid teatud nimekirja kantud MTÜde ja sihtasutuste puhul. Tulumaksusoodustus laieneb ka usuliste ühenduste registrisse kantud juriidilistele isikutele, kuid välismaistele organisatsioonidele maksusoodustused ei laiene.
  Euroopa Komisjoni hinnangul ei ole see aga kooskõlas Euroopa Komisjoni asutamislepingu kapitali vaba liikumist puudutavate sätetega. Tegemist on juriidilises mõttes rikkumismenetluse teise astmega, mis annab Eesti riigile kaks kuud aega, et astuda samme direktiivide täitmiseks. Kui puudusi Eestis tulumaksusüsteemis ei kõrvaldata, võib asi jõuda Euroopa kohtusse.
  Eesti maksumaksjate liit on juhtinud vastuolule ka varasemalt tähelepanu, kuid positiivset reaktsiooni pole sellele järgnenud. Selge on see, et vastuolu tõesti eksisteerib ning Eesti huvides on selle kiire kõrvaldamine.
  Eesti pole siiski esimene ega ainus Euroopa Liidu riik, kes analoogsete seadusepügalate tõttu Euroopa Komisjoniga vastuollu on sattunud. Samad küsimused on olnud üleval ka teiste ELi liikmesriikidega, nt Suurbritannia, Itaalia ja Soomega.
  Itaalia ja Soome on vastavad muudatused seadustesse sisse viinud, kuid Suurbritannia (ja mitme teise riigi puhul) on küsimus jätkuvalt lahtine, kuigi ettekirjutus tehti rohkem kui kaks aastat tagasi.
  Seega võib öelda, et selle üsna selge lahendusega küsimuse osas venitamine toob endaga kaasa hulgaliselt mittevajalikku aja ja ressursi kulu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.