Christel Karits • 4 detsember 2008

Väärivad parimat

Tuleval laupäeval jõuab Linnateatris lavale Tennessee Williamsi klassikapärl "Iguaani öö", mille toob külalisena Taevalavale Ingo Normet ning kus näeb mängimas vaieldamatult Eesti näitlejate paremikku. Vaid kolm päeva enne esietendust peaks selgunud olema Tallinna Linnateatri uue maja ehitamise edasine käik.

Linnapea Edgar Savisaar on pannud kaks erinevat kultuuripõldu kündvat asutust gladiaatoritena võitlema oma parema eksisteerimise eest ning jätnud meile, rahvale, pöidlanäitamise õiguse.

Nõustun 100% Tallinna Linnateatri peanäitejuhi Elmo Nüganeni avaldusega, et on vastutustundetu anda katteta lubadusi, küüniline panna kultuuriobjektid omavahel võistlema, ebaeetiline veeretada vastutus rahvale ning populism mängida rahvaküsitlusega. Olen viis aastat Puhkepäevas kultuurisündmusi edastanud ja ma ei tea kordagi, mil mõnele Linnateatri uuslavastusele oleks lihtne pääset saada. Saalid on välja müüdud juba enne esietendust. Publik on valmis ka pimesi minema, sest Linnateater on kindel kvaliteedimärk.

Linnateater koondab endas inimesi, kelle üle me kõik võime siiralt uhkust tunda. Just Linnateatris või selle teatri tegijate kaasabil on sündinud looming, mis on läinud eestimaalaste südameisse ja kirjutatud meie kultuurilukku. Suvine suurprojekt "Tagasi Vargamäele" , film "Nimed marmortahvlil", mille käes on siiani vaadatavuse rekord või kas või Elmo Nüganeni töö lavaka XX lennuga.

See trupp ja peanäitejuht väärivad auga parimat.

Hetkel kuum