8. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Ettevõtted istuvad raha otsas

Täna pole Norma kaugeltki erandlikuks ettevõtteks, millel bilansis on raha rohkem, kui seda on ettevõtte turuväärtus. Enam kui miljardi dollari käibega firmade hulgas on taolisi 49, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Itaalia suurima terasetööstusele mõeldud seadmete tootjal Danieli bilansis 1,49 miljardit dollarit, mis on peaaegu 40 protsenti rohkem, kui ettevõtte aktsiakapital ja võlakoormus kokku, kirjutab uudisteagentuur. Ettevõtte aktsia on kukkunud sel aastal 73 protsenti.

Euroopa 50 suurema börsiettevõtete hulka kuuluval Novo Nordiskil on bilansis raha neli korda rohkem, kui on ettevõtte võlakoormus. Taani farmaatsiakompanii finantsjuht Jesper Brangaard lausus veidi enam kui kuu aega tagasi, et kavatseb järgmise 12 kuuga kulutada vähemalt kaks miljardit dollarit biotehnoloogiaettevõtete ülevõtmiseks.

„Võitjate hulgas on need ettevõtted, kes genereerivad raha,“ kommenteerid Bloombergile San Diegos asuva investeerimisfirma Nicholas Applegate Capital Management juht Horacio Valeiras.

S P 500 indeksi koosseisu kuuluvates ettevõtetest on vaid kaks, millel on raha üle 20 miljardi ning kohustusi alla kahe miljardi dollari. Need kaks on maailma suurim tarkvaratootja Microsoft ning Apple.

Bloomberg uuris kokku 2267 ettevõtte bilanssi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt