11. detsember 2008 kell 22:00

Laulutaat Gustav Ernesaks 100!

Täna on Gustav Ernesaksa 100. sünniaastapäev. Ernesaks on nimi, millega seostuvad üldlaulupeod ja RAM ning üks laul, mida eestlane juba ligi 40 aastat püsti seistes kuulab…, aga veel palju-palju muud.

Üle kogu Eesti on laulurahvas pühitsenud laulutaadi sünnipäeva terve kuu kestnud festivaliga.

Pidustused kulmineeruvad sel nädalalõpul. Täna õhtul algusega kell 19 esineb Estonia kontserdisaalis Eesti Rahvusmeeskoor. Kontsert on kuue dirigendi juhatada, nad kõik on kas Ernesaksa õpilased, RAMi endised või audirigendid: Kuno Areng, Uno Järvela, Eri Klas, Olev Oja, Ants Soots ja Ants Üleoja. Kontserdi alguses kõlavad žürii valitud laulud lauluvõistluselt, mille korraldas Eesti Meestelaulu Selts. Seejärel on kavas Gustav Ernesaksa laulud.

Pühapäeval algusega kell 19 on Estonia kontserdisaalis galakontsert. Kontserdi esimeses pooles tulevad ettekandele katkendid Ernesaksa ooperiloomingust. Esinevad Rahvusooper Estonia solistid, sümfooniaorkester ja ooperikoor. Dirigent on Eri Klas. Kontserdi teises pooles saab nautida Ernesaksa kooriloomingu kullafondi kümnete kooride esituses - kooride pidu laulutaadi auks!

Autor: Kersti Inno

Hetkel kuum