Euroopa Parlamendi saadik: 11. septembri korraldasid Bushiga seotud jõud

13. detsember 2008, 09:08

Euroopa Parlamendi saadik Giulietto Chiesa
näeb suurte terroritegude taga võimude suunavat kätt.

Itaalia uuriv ajakirjanik, Euroopa Parlamendi saadik Giulietto Chiesa on põhjalikult uurinud 11. septembril 2001 kogu maailma vapustanud terrorirünnakut New Yorgis. Uurimise tulemusena avaldas ta mullu suvel raamatu «Zero», millele järgnes sama nime kandev film, kirjutas Õhtuleht.

Euroopa Parlamendis sotsiaaldemokraatide fraktsiooni kuuluvat Giulietto Chiesat (68) saab pidada Euroopa juhtivaks vandenõuteoreetikuks. Ta usub, et 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakud USAs korraldasid president George W. Bushiga seotud jõud, kes juhindusid geopoliitikast ja naftahuvidest. Olemuselt analoogne operatsioon toimus Chiesa sõnul 1999. aasta sügisel Venemaal, kus kortermajade plahvatustes hukkusid sajad inimesed.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et 11. september 2001 vapustas Osama bin Ladeni juhitav terroriorganisatsioon Al Qaeda, mis paar aastat varem oli kuulutanud läänemaailmamale püha sõja, maailma. 19 selle organisatsiooni liiget kaaperdas Ameerika Ühendriikides neli reisilennukit. Kaks neist rammis New Yorgis Maailma Kaubanduskeskust (WTC), mis varises kokku, üks tabas Pentagoni ja neljas kukkus koos reisijatega alla Pittsburgi lähedal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2008, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing