Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investorid ootasid Fedi

  Investorid ostsid eile enne USA keskpanga intressiotsust Euroopa eksportööride aktsiaid, lootes keskpangalt imelisi meetmeid.
  Euroopa. Siemensi aktsia hind tõusis 2,4 protsenti, 48,28 eurole. Ettevõtte kasumist annab USA viiendiku. Suurbritannia ravimitootja GlaxoSmithKline'i - mis saab 45 protsenti käibest USAst - aktsia hind tõusis 1222 pennile ehk 3,2 protsenti.
  Investorid ootavad kinnitust, et Föderaalreserv kasutab erakorralisi meetmeid majanduse jalule tõstmiseks.
  "Vajame mingisugust kinnitust, et USA keskpank mõtleb välja ebatavalisi meetmeid kriisi ületamiseks," ütles Atlantic Equities'i partner Edward Lewis Bloombergile.
  Analüütikud ootasid USA keskpangalt 0,5 protsendipunktist intressikärbet.
  Eesti. Enam kui miljoni kroonise käibega aktsiad võtsid eile hinnas juurde.
  Eesti Telekomi aktsia hind tõusis 3,3 mln kroonise käibega 2,3 protsenti, 63,99 kroonile ehk 4,09 eurole. Tallinki aktsia hind tõusis 2,7 mln kroonise käibega 5,3 protsenti, 6,26 kroonile ehk 0,40 eurole. Olympic EG aktsia hind tõusis 2,65 mln kroonise käibega 4,7 protsenti, 7,04 kroonile ehk 0,45 eurole.
  Kokku tuli teisipäevase börsipäeva käibeks 10,8 mln krooni. Tallinna Vesi pidas aktsionäride üldkoosoleku, kus vahetati välja nõukogu liige.
  Läti. Eile tuli lõunanaabritele hea uudis. Rootsi ja Taani keskpangad sõlmisid Lätiga lati-swap'tehingu, mis võimaldab Läti keskpangal võtta kuni 500 miljonit eurot laenu. Hiljuti päästis Läti Parex Panka. Nüüd on aga Fitchi hinnagul Lätil vaja umbes viie miljardi euro suurust abipaketti, kirjutas Bloomberg.
  "On risk, et Läti finantskriis levib ja tekitab Rootsi ja naaberriikide finantsturgudel raskusi," ütles Rootsi keskpanga juht Stefan Ingves. "Lõpuks võib see mõjutada maksete süsteemi ja Rootsi majandust. Seetõttu on Riksbanki huvi aidata vältida selliseid situatsioone astudes swap'tehingusse Läti keskpangaga."
  Läti on järgnenud Ungari, Islandi, Ukraina, Serbia ja Valgevene eeskuju otsides rahvusvahelist abi. Euroopa Liidus on vaid Ungari enne Lätit välismaalt abi leida püüdnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Pensionifondide varade maht jätkas kahanemist
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.