BÖRS: Euroopa turud alustasid uut aastat tõusuga

02. jaanuar 2009, 12:49

Aasiast alguse saanud positiivsed meeleolud
kandusid edasi ka Euroopasse, keskpäevaks olid suuremad aktsiaturd protsendi
kuni poolteise protsendiga plussis.

„Selle aasta hea uudis on see, et selle aasta kohta ollakse olnud nii pessimistlikud vastupidiselt optimistlikele meeleoludele aasta tagasi, et nüüd võib taas valitsema hakata optimism,“ andis uudisteagentuurile Reuters lootustandva hinnangu investeerimisfirma Seven Investment Management investeeringute juht Justin Urquahart Stewart. „On üsna oluline meeles pidada, et aktsiaturud toibuvad tavaliselt just kriiside ajal ning praegu üritatakse tolmust läbi trügida kohe pärast seda, kui plahvatus on toimunud,“ lisas ta.

Euroopa aktsiaturgude tõusu eesotsas on pangandus- ning mäetööstussektori aktsiad eesotsas BHB Billitoni, Anglo Americani, Rio Tinto ja teistega, mis olid keskpäevaks kerkinud kolm kuni üheksa protsenti.

Helsingi börs oli keskpäevaks kerkinud koguni 2,8 protsenti. Tõusu eesotsas on suurtest ettevõtetest Stockmanni aktsia, mille hind on hüpanud 8,8 protsenti 11 euroni.

Stockholmi börs oli keskpäevaks kerkinud 3,4 protsenti. SEB aktsia hind hüppas 8,2 protsenti 59,5 Rootsi kroonini, Autolivi aktsia hind kallines 7,3 protsenti 169,5 Rootsi kroonini, Ericssoni aktsiale lisandus 2,7 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2009, 22:10
Otsi:

Ava täpsem otsing