Miljardär Adolf Merckle tegi enesetapu

Mait Jüriado 06. jaanuar 2009, 18:04

Saksa miljardär Adolf Merckle tegi
enesetapu. Tema perekonna sõnul oli enesetapp tingitud tema kokkuvarisenud
äriimpeeriumist, kirjutas Bloomberg.

74aastane Merckle sai löögi rongilt oma kodulinnas Blaubeurenis. "Pühendunud perekonna äripeana oli ta löödud suutmatusest situatsiooniga toime tulla ning ta lõpetas oma elu," seisis Merckle perekonna avalduses.

Merckle, kes asetses Forbesi koostatud maailma kõige rikkamate inimeste edetabelis 94. kohal, tegi valesid panuseid Volkswagen AG aktsiatega. Merckle omas osalust Saksamaa suurimas tsemenditootjas HeidelbergCementis, ravimite hulgimüügifirmas Phoenix Pharmahandel AG ning ravimitootjas Ratiopharm GmbH. Osalused nendest ettevõtetes on nüüd ilmselt sunnitud müüma tema perekond. Merckle vaevles ka suureneva võlakoorma all.

HeidelbergCementi aktsiad langesid Frankfurdi börsil 8,2% 30,6 euroni. Eelmisel aastal kukkusid ettevõtte aktsiad 70%, mille tõttu nõudsid pangad miljardärilt lisatagatisi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 11:08
Otsi:

Ava täpsem otsing