Gripp jõudis aasta esimesel nädalal Eestisse

08. jaanuar 2009, 20:34

Uue aasta alguses kinnitati laboratoorselt
viis grippi haigestumuse juhtu: neist kolm A grippi tuvastati Tartus, üks A
gripp Tallinnas ning üks B gripp Pärnus.

Aasta esimesel nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 3370 haigestunut - seda on 119 protsendi võrra enam kui nädal varem, kirjutas mu.ee. Eelmise nädalaga võrreldes suurenes haigestunute arv küll märkimisväärselt, kuid haigestunute üldarv jäi möödunud aasta sama perioodiga võrreldes väiksemaks, informeeris Tervisekaitseinspektsioon.

Gripivaktsiin hakkab tervetel inimestel mõjuma 10–14 päeva pärast süstimist ja selle mõju kestab kuni aasta. Immuniseerimist gripi vastu võivad vastunäidustuste puudumisel teha kõik soovijad alates 6- elukuust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 20:34
Otsi:

Ava täpsem otsing