BÖRS: USA kaotused tasa teinud

Mait Jüriado 23. jaanuar 2009, 18:49

Tehnoloogiasektor on end plussi vedanud,
teised veel miinuses, kuid kosuvad.

USA aktsiaturud on peale punast päevaalgust suutnud end jalgadele ajada ning liigutakse tõusvas tempos.

Dow Jonesi tööstuskeskmine oli viimati languses 1,4%, Standard Poor's 500 indeks kukkunud 0,65% ja Nasdaq oli viimati plussis 0,2%.

Mitmel rindel tegutsev General Electric (GE) teenis 0,37 USA dollarit kasumit aktsia kohta, mis oli täpselt nii palju kui ootasid analüütikud. Käive tuli küll alla ootuste. Oodati 50,07 miljardit dollarit, saadi 46,21 miljardit dollarit. Kasum kukkus siiski aasta baasil 46% ning ettevõte ootab äärmiselt keerulist aastat. Ettevõtte aktsiad olid viimati miinuses 6,5%. Loe pikemalt siit.

Eile peale turu sulgemist teatas Google (GOOG) kvartalitulemused, mis lõid küll analüütikute ootusi, kuid kukkusid aastataguse ajaga võrreldes 68%. Kui erakorralised kulud v.a, teenis ettevõte 5,1 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid 4,95 dollari suurust kasumit aktsia kohta. Käive küündis ettevõttel 4,2 miljardi dollarini. Ettevõtte aktsiad olid viimati tõusus 5,3%.

Kuigi Citigroup (C) ning Bank of America (BAC) käitusid eelturul nõrgalt, on nüüd jalad alla saadud. Citigroup oli viimati tõusus 12,5% ja maksis 3,5 dollarit. Bank of America on veidi miinuses 1,4% ja aktsiad maksid 5,6 dollarit.

Mootoratastetootja Harley-Davidson (HOG) teenis viimases kvartalis kasumit 0,34 USA dollarit aktsia kohta ning pettis analüütikuid, kes ootasid kasumiks 0,57 USA dollarit aktsia kohta. Müügilangust oodatakse käesoleval aastal 10-13%, samuti langevad kasumimarginaalid. Ettevõtte aktsiad olid viimati miinuses 9,35%.

Xerox Corp (XRX) teatas neljanda kvartali kasumist, mis langes ühele miljonile dollarile. Aasta tagasi teeniti 382 miljonit dollarit ehk 41 USA senti aktsia kohta. Ettevõtte aktsiad olid viimati languses 9,2%.

Naftateeniste pakkuja Schlumbergeri (SLB) kasum kukkus aastaga 17%. Tulu teeniti 1,24 miljardit dollarit ehk 1,03 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid kasumiks 1,08 dollarit aktsia kohta. Ettevõtte aktsiad olid viimati 6% plussis.

Wall Street Journal raporteeris, et ravimihiid Pfizer (PFE)on ostmas Wyethi 60 miljardi dollari eest. Pfizeri aktsiad olid viimati languses 2,4%.

Centex Corpi. (CTX) kolmanda kvartali tulemused said kõvasti peksa. Koduehitaja viitas sandile olukorrale kinnisvaraturul. Ettevõtte aktsiad olid viimati languses 3,7%.

Nafta maksis viimati USAs Nymexil 42,2 dollarit barrel ehk -3,3%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2009, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing