Poola peab zloti kursi kaitsmist mõttetuks

04. veebruar 2009, 14:33

Poola majandusminister Waldemar Pawlak ei
pidanud zloti kursi kaitsmist keskpanga valuutaturule
sekkumisega mõistlikuks, vahendas Bloomberg.

Poola zlott kukkus eile euro suhtes madalamaile tasemele alates 2004. aasta juunist. „Pole vaja teha interventsiooni valuutaturul – see ainult kutsuks esile spekulatsioone,“ ütles Pawlak. Ta lisas, et zloti nõrgenemine aitab ka tõsta Poola ekspordi konkurentsivõimelisust.

Poola aserahandusminister Katarzyna Zajdel-Kurowska ütles, et zlott on tugevasti alahinnatud ning kukkumise taga on usalduse vähenemine kõigi Kesk-ja Ida-Euroopa majanduste vastu.

Poola majanduskasv aeglustub ajal, mil investorid pagevad riskantsematest areneva Euroopa riikidest. Poola peamised eksportturud kannatavad majandussurutise tõttu. Valitsus teatas eile, et keskvalitsuses ja kohalikes omavalitsustes leiti säästuvõimalusi 19,7 miljardi zloti ehk 5,6 miljardi dollari ulatuses, mis vastab maksutulu vähenemisele ja hoiab eelarvedefitsiidi kindlates piirides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 20:07
Otsi:

Ava täpsem otsing