Andres Talijärv: olen kogu aeg samas paadis olnud

20. veebruar 2009, 13:31

Seitse aastat Eesti Metsatööstuse Liitu
(EMTL) juhtinud Andres Talijärv istub esmaspäeval, 23. veebruaril
keskkonnaministeeriumi asekantsleri toolile, tema vastutusalaks jääb
looduskaitse ja metsandus.

Talijärve kinnitusel ei tähenda uus amet siirdumist teise valdkonda, vaid ta vahetab kohta metsasektoris, kus ta on töötanud ligi 30 aastat. „Ma olen kogu aeg tegelikult samas paadis olnud – kord aerutan, kord olen tüüri juures ja kord näitan suunda,“ ütles Talijärv. „Viimati olin aerumees ja nüüd asun taas tüüri juurde.“

Talijärve sõnul soostus ta asuma keskkonnaministeeriumisse tööle, sest see on tasakaalu otsimise koht looduskaitse ja metsa majandamise vahel. „Nende valdkondade vahel on aeg-ajalt tunda hõõrumist, kuid nad ei peaks omavahel rivaalitsema,“ lausus Talijärv.

Keskkonnaministeeriumi looduskaitse ja metsanduse valdkonna endine asekantsler Jaanus Kala siirdus 1. veebruaril moodustatud keskkonnaametisse juhtima sealset metsaosakonda.

Andres Talijärv asus 1980. aastal pärast EPA metsanduse eriala lõpetamist tööle Tallinna Rohelise Vööndi Metsamajandisse abimetsaülemaks ja tõusis kiiresti peametsaülemaks. Aastatel 1991-1999 oli ta taasloodud metsaameti peadirektor, 1999-2001 keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja ja alates 2002. aasta algusest kuni tänaseni EMTLi tegevdirektor.


Andres Talijärv Andres Talijärv

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 13:51
Otsi:

Ava täpsem otsing