EMTLi asedirektor: Talijärve kingad on liiga suured

20. veebruar 2009, 13:38

Loodan, et minu periood Eesti Metsatööstuse
Liidu (EMTL) ajutise juhina kestab võimalikult lühikest aega ning liidu etteotsa
valitakse ruttu uus juht, ütles EMTLi asedirektor Märt Riistop.

„Talijärve kingad on liiga suured,“ vastas Riistop küsimusele, kas ta ise ei sooviks kandideerida EMTLi peadirektoriks. „Mina tahan eelkõige jätkuvalt pühenduda puidu kasutamist propageeriva Puuinfo programmi edendamisele.“

EMTLi senine tegevrektor Andres Talijärv asub alates 23. veebruarist tööle keskkonnaministeeriumi asekantslerina, kelle vastutada jääb looduskaitse ja metsanduse valdkond.

EMTLi juhatuse esimehe, Stora Enso Baltimaade puiduvarumisüksuse juhi Rait Hiiepuu kinnitusel on nad alustanud EMTLi uue tegevdirektori võimalike kandidaatide otsimist. „Mõned nimed oleme välja sõelunud, aga ma jätaks need esialgu enda teada,“ ütles Hiiepuu.

Hiiepuu tunnistas, et Andres Talijärve lahkumine EMTLi tegevjuhi kohalt pole erialaliidule kerge. „Tal on suur roll olnud selles, et metsatööstuse liidu autoriteet on tõusnud nii liidu liikmete silmis kui ka valitsus ja teiste läbirääkimispartnerite tasemel,“ lausus Hiiepuu. Samuti ei näe ta vastuolu selles, et metsatöösturite esikõneleja asub ministeeriumis kureerima looduskaitset ja keskkonnakasutust. „On täiesti vale arusaamine, justkui oleks metsakasutus vastu looduskaitsele,“ rääkis Hiiepuu. „Metsakasutus on üks osa keskkonnakasutusest.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing