Nõo lehmakommitootja: las igaüks proovib oma retsepti

15. märts 2009, 15:56

Aastaid lehmakomme tootnud ASi Cautes juht
Kalju Kruus rääkis Äripäevale, et Eesti magusaturg on erinevate tootjate
maiusega üle ujutatud, kuid keegi ei keela uuel tulijal vana retsepti
katsetada.

Kruus ütles, et ei oska öelda, kui tõsiselt võetav konkurent Viru Kaubandus OÜ neile oleks. „Komme tuleb Ukrainast, Venemaalt, Lätist, Poolast ja Saksamaalt ja kes lehmakomme tootsid, on kõik pankrotti läinud,“ selgitas ettevõtja.

Kruus mainis, et üks mees oli neile üsna hiljaaegu pakkunud nõukogudeaegse lehmakommi retsepti, kuid Cautes polnud koostööst huvitatud. „See tootmine oleks pidanud lahti minema juba veebruaris,“ meenutas Kruus ja avaldas arvamust, et tegu võib olla sama äriprojektiga.

„Las igaüks proovib oma retsepti ja õnn kaasa,“ lisas Kruus, kes ostis omal ajal üles Tallinna lähistel pankrotistunud lehmakommitootmise. Praegu toodab Cautes lehmakomme Tartumaal Nõos.

Cautese lehmakomme müüakse ka suurtes kaubanduskettides, näiteks Prismades. Rimi logistikavõrku ühendatud Säästumarketid müüvad samas Läti päritolu lehmakomme, mis jäävad Eestis toodetutele maitses mõnevõrra alla. Turult võib saada ka mitmeid teisi lehmakomme, küll šokolaadiga kaetult kui ka ilma.

Äripäeva küsitletud Rimi ja Maxima kaubandusketid reedel kommentaari ei andnud. Kinnitamata andmetel on Maxima üks neist jaekaubanduskettidest, mis Saaremaal toodetavat Lehmakest peagi müüma hakkab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2009, 08:20
Otsi:

Ava täpsem otsing