Öine Vahtkond mõisteti taas kohtus õigeks

Annika Matson 12. mai 2009, 10:50

Ringkonnakohus jättis muutmata varasema
kohtuotsuse, millega mõisteti Öise Vahtkonna juhid Dmitri Linter, Dimitri
Klenski ja Maksim Reva ning nende mõttekaaslane Mark Sirõk 2007. aasta
aprillirahutuste korraldamises õigeks.

Harju maakohtu varasema õigeksmõistva otsuse vaidlustasid nii riigiprokurör kui ka massilise korratuse organiseerimises süüdistatud ise. Süüdistatute sõnul polnud kohus õigeksmõistmist piisavalt põhjendanud, teatas ERR.

Riigiprokurör Triin Bergmann väitis, et Reva hakkas juba aasta varem ning Sirõk sügisel 2006 õhutama elanike seas valitsusvastaseid protestimeeleolusid ja inimesi korratustele kihutama. Linter ja Klenski liitusid sellega hiljem. Riigiprokurör nõudis meestele tingimisi vangistust. Reaalset vangistust pidas ta põhjendamatuks, kuna kolm kohtualust on juba varem vahi all olnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 18:18
Otsi:

Ava täpsem otsing