Toomas Annus: Järvevana vabanes pistiseuurimisest

26. mai 2009, 17:48

Suurärimees Toomas Annus teatas börsile, et
Põhja ringkonnaprokuratuur päästis ASi Järvevana kahtlustusest
kriminaalasjas nr 0891300003, kus uuriti Tallinna tippametniku Ivo Parbuse
pistisevõtmist.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri Eriasjade prokurör Kadri Väling määras lõpetada kriminaalasjas nr 08913000003 menetlus osaliselt kahtlustatava AS Järvevana suhtes KrMS § 203 lg 6 alusel karistuse ebaotstarbekuse tõttu. AS Järvevana nõustus kriminaalasja lõpetamisega menetlusökonoomilistel kaalutlustel, vältimaks ajalisi ja rahalisi kulutusi. Kriminaalasja lõpetamisel mingeid tingimusi ega kohustusi ASile Järvevana ei seatud.

Aprilli algul teatas Annus börsile, et prokuratuur esitas maadevahetuse kriminaalasjas ASile Järvevana süüdistuse altkäemaksu andmises. Samal päeval kuulutati AS Järvevana kahtlustatavaks ka Ivo Parbusega seotud pistiseandmise kriminaalasjas.

"Tegemist on eelmise aasta detsembris ASi Merko Ehitus juhatuse liikmele ja sellest tulenevalt ASile Merko Ehitus esitatud kahtlustuse laiendusega. Kahtlustuse kohaselt andis ettevõtte esindaja 15 000 kroonise kinkekaardi kahe detailplaneeringu ja ühe ehitusprojekti kiirema menetlemise eest Ivo Parbusele," lisas Annus toona.

"ASile Järvevana esitati kahtlustus seetõttu, et ettevõtte omanduses on projektid, mille huvides on väidetavalt kahtlustuse kohane pistis antud. Ettevõte peab esitatud süüdistust ja kahtlustust alusetuks," kommenteeris Annus aprillis.

Prokuratuur kahtlustab, et endise ASi Merko Ehitus ja tema tütarettevõtete huvides tegutsenud Tõnu Korts andis Ivo Parbusele detailplaneeringute asjaajamise korraldamise ja kiirendamise eest 15 000kroonise Estraveli kinkekaardi.

Kuna Harju maakohus menetleb aga nn maadevahetuse kriminaalasja, milles süüdistatakse ASi Järvevana esimese astme kuriteos, jääks pistiseandmise kui väikepatu karistus maadevahetuse omale alla ega mõjutaks seega lõpptulemust.

"Juhul kui AS Järvevana nn maadevahetuse kriminaalasjas õigeks mõistetakse, on võimalik pistise andmise episoodis kriminaalmenetlust uuendada," märkis prokuratuur, lisades, et Tõnu Korts, Merko Ehituse AS ja selle tütarettevõtted on jätkuvalt kahtlustatavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 19:10
Otsi:

Ava täpsem otsing