Magnumi juht: 15% ravimite hinda alandada on karm

12. juuni 2009, 19:01

Iseenesest tootjahindade tähelepanu alla
võtmine on ratsionaalne samm, ent sotsiaalministri ettepanek kärpida hindu
tervelt 15 protsenti on karm, nentis AS Magnum juhatuse esimees ja Eesti
ravimihulgimüüjate liidu juhataja Leon Jankelevitsh.

"Olukorras, kus ravimite hüvitiste eelarvet tuleb vähendada, on tootjahindade tähelepanu alla võtmine paratamatu ja ratsionaalne samm, kuna ravimite lõpphinnast moodustab tootjahind ligi 80%," nõustus Jankelevitsh osaliselt riigi sammudega. "Kärbe sellises ulatuses nagu 15% on aga kahtlemata karm," nentis ta siiski, vastates päevaküsimusele, mis ta arvab sotsiaalministri ettepanekust.

Samuti tuleb Jankelevitshi sõnul aru saada, et ravimitootjate ja ravimite kaubandusega tegelevate ettevõtete kasumlikkus on täiesti erinev. "Hulgimüüjate ja apteekide ravimite müügist saadav kasum on tänase riikliku regulatsiooni tingimustes juba nullilähedane ja nende sissetulek tuleb peamiselt mitteravimitest nagu toidulisandid ja erinevad konsuumerkaubad," teatas ta.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis ravimitootjate liidule kirja, milles teeb ettepaneku, et need alandaksid hindu 15 protsenti.

Minister Pevkur loodab, et pärast ravimitootjatega kokkuleppe saavutamist jõutakse kokkulepe teha ka ravimite hulgi- ja jaemüüjatega, sest haigekassa hüvitised sõltuvad apteegi letihinnast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2009, 19:01
Otsi:

Ava täpsem otsing