Pegasus: väärt ilukirjanduse müük on valusalt kukkunud

06. juuli 2009, 19:47

Majanduslanguses müüakse vanemaid ja
odavaid raamatuid rohkem, kuid kõige valusamalt on kukkunud väärt ilukirjanduse
müük, kommenteeris kirjastus Pegasus kirjastaja René Tendermann raamatuäri
olukorda.

"Majandussurutis on kindlasti mõjutanud uute raamatute müüki, kirjastused teevad sooduskampaaniaid, ehk vanemaid ja odavaid raamatuid müüakse rohkem. Kõige valusamalt on kukkunud väärt ilukirjanduse müük," ütles Tendermann.

Ta lisas, et kirjastus Pegasusel on olusid arvestades läinud üsna hästi, head müüki on teinud kõik noorteraamatud eesotsas Stephenie Meyeri raamatutega, aga hästi on läinud ka Christopher Paolini "Brisingril" ja Joanne Harrise "Ruunimärkidel".

"Menukite tiraaz on Pegasuses üle 5000 eksemplari, näiteks raamatu "Päikesevarjutuse" puhul on esimene tiraaz 7000. Videviku saaga varasemate osade müük on olnud väga stabiilne ja raamat leiab aina uusi lugejaid. Suure tõenäosusega on novembriks, kui ilmub sarja neljas raamat, kõiki kolme osa müüdud üle 10 000 eksemplari," rääkis Tendermann.

Kirjastuse andmetel on Stephenie Meyeri eelkõige noortele suunatud fantaasiatriloogia üks viimaste aastate menukaim raamatusari. Sarja avaraamatut "Videvik" on kokku müüdud 42 miljonit eksemplari. Teoseid on tõlgitud 37 keelde. Eelmisel aastal nimetati Stephenie Meyer aasta autoriks.

Ülimenukaks osutus ka esimese raamatu järgi vändatud samanimeline film, milles peaosalisi Bellat ja Edwardit mängisid Kristen Stewart ja Robert Pattinson. Eesti kinodes 2008. aasta novembris linastunud film lõi siingi kassarekordeid, kogudes pea 17 000 vaatajat. Novembris jõuab Eesti kinodesse ka teine osa „Noorkuu”. Kolmanda raamatu „Päikesevarjutus” alusel tehtava filmi võtted algavad paari kuu pärast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2009, 19:48
Otsi:

Ava täpsem otsing