IF Kindlustus: ära jaga infot puhkuse kohta

09. juuli 2009, 12:48

Avalikes suhtlusportaalides nagu Facebook,
Orkut, MSN, jt on kasutajatel võimalik oma kontol kirjeldada igapäevaseid
tegevusi ja mõtteid, kuid kirjutades sinna puhkusel oleku aja võib see anda
murdvarastele hea vihje tegutsemiseks.

If soovitab klientidel olla ettevaatlik oma puhkuseplaanide avalikustamisega internetis. Süütu teade mõnes suhtlusportaalis reisiplaanide või reisil viibimise kohta võib halvimal juhul äratada kurjategijate tähelepanu ning olla vihjeks kutsumata külalistele. Reisilt koju jõudes võib nii aga ees oodata ebameeldiv üllatus.

Kindlustusfirma varakindlustuse vanemtootejuht Merko Kimsto soovitab olla pigem ettevaatlik sellega, kellele internetis jagada üksikasjalikku teavet oma igapäevastest tegevustest ja plaanidest. „Samuti tasub eemaldada konto pildialbumist fotod, millelt võiks tuvastada kodu asukoha või selles asuvat vara. On väga suur erinevus, kas selline info on nähtav kümnele lapsepõlvesõbrale või sadadele tuttavatele, keda isiklikult ei tuntagi,“ lisas Kimsto.

Praegu on oht pigem teoreetiline, kuid see kasvab iga päevaga, kui interneti kasutajatel sõprade ring suureneb.

If soovitab näiteks leppida kokku naabri või sõbraga, kes reisiloleku ajal tühjendaks postkasti, niidaks muru ning hoiaks muul viisil elamist seisus, et kodust eemalolek ei oleks ilmne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing