Perens prognoosib viivislaenude kasvutempo pidurdumist

17. juuli 2009, 18:15

Swedbank loodab, et
II poolaastal võime näha viivislaenude kasvu pidurdumist.
Kokkuhoid ja optimeerimine panga sees on endiselt päevakorras.

„Võlgnevuses laenude kasv II kvartalis vastas prognoosile ning on näha, et selliste laenude kasvutempo hakkab aasta teises pooles tõenäoliselt pidurduma,“ ütles Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens.

Ta rääkis, et aasta alguses algatati Baltikumis projekt, analüüsimaks põhjalikult laenuportfelli ning leidmaks erilist tähelepanu vajavad osad. "Teise kvartali lõpuks töötas Baltikumi kõrgendatud äririski juhtimise üksuses 137 inimest, aasta lõpuks eeldatavasti ligi 200 inimest," lisas ta.

Perensi sõnul sõltub Eesti majandus tervikuna praegu majanduse taastumisest meie eksportriikides. „Kui uskuda aktisaturge, siis on maailmas teatud elavnemist oodata,“ lisas ta.

Kas on lootust, et lähitulevikus muutub ka klientide jaoks laenamine taas lihtsamaks? Millal võiks see juhtuda? „See sõltub meie hinnangutest klientide potentsiaalsetele rahavoogudele, mis omakorda sõltub olukorrast majanduses. Kui lihtsuse all pidada silmas raha hinda, siis selliseid hinnatasemeid nagu 2007. a, me ilmselt enam Eestis ei näe,“ vastas Swedbanki tegevdirektor.

Lähiaja plaanidest rääkides ütles Perens, et võrreldes tegevusmahu tippajaga 2008. aasta alguses ehk viimase pooleteise aasta jooksul on töötajate arv Eesti üksuses vähenenud 18% võrra ning kontorite arv 21 võrra. Juuni lõpu seisuga on Swedbankil Eestis 73 pangakontorit.

„Efektiivsuse hoidmine ja jaotusvõrgu kohaldamine vastavalt klientide vajaduste muutumisele jääb panga tähelepanu keskmesse ka järgnevates kvartalites. Eesti üksuse kohta saab öelda, et kui tulude prognoosis ei teki erakorralisi muudatusi, on eesmärk jätkata kulude alandamist ka aasta teises pooles,“ selgitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2009, 18:15
Otsi:

Ava täpsem otsing