Moskva lõi kinni järgmise suure turu

22. juuli 2009, 20:23

Tšerkizovole järgnenud Izmailovo turu
sulgemisel töö kaotavad inimesed Vene võimudele muret ei tee, sest valdavalt
pole nad venemaalased.

Moskva jätkab linna kirdeosa puhastamist hiiglaslikust kaubanduskloaagist ja igasugu nakkuste levitajast, kirjutas täna Interfaks. Moskva Ida linnaosa võimude korraldusel on peatatud Tšerkizovoga külgneva Izmailovo turu (koosneb Štšebenka, Tšaika, AST, Solntse, Vernissaž, Jevrazija, Rosklass ja Sirenevaja Jarmarka nimelistest turgudest, mida tihti tajutakse ühe tervikuna) tegevus. Moskva miilitsa esindaja teatel on 11.-20. juulini selle territooriumilt välja veetud 5843 veokitäit turu rentnike vara.

Seoses turgude sulgemisega „pole me mingeid tõsiseid signaale /tööhõive alal – toim./ märganud,“ rääkis täna Venemaa sotsiaal- ja tervishoiuministri asetäitja Maksim Topilin. Ministeeriumi tarbijaturu osakonna juhi Georgi Smolejevski samal pressikonverentsil öeldud sõnul töötas Tšerkizovo turul müüjana 20000 inimest, kellest üle pooltel polnud välismaalastena selleks õigustki. „Mõned kuud tagasi ei leidnud paljud Moskva turud kriisi tõttu rentnikke, nüüd ei ole see probleem enam nii teravalt üleval,“ tõi ta välja sulgemiste kasu.

Hiinlastest kauplejate eest on delegatsiooni Venemaale läkitades välja astunud Hiina valitsus, mõjutamaks Moskva võime „osutama kauplejaile abi kaupade üleviimisel ohututele turgudele ja nende kahjude vähendamisel.“ Moskva turgudele kinni jäänud kaupade väärtus ulatub miljarditesse, ühe Hiina ajalehe väitel koguni 5 mld dollarini.

Vietnamlastest turukaubitsejatele pole nende kodumaa toetavat sõna avaldanud ja miilitsa teatel on 14 suhtes neist riikliku migratsiooniteenistuse algatusel tehtud riigist väljasaatmise otsus, palju rohkemad on võetud administratiivvastutusele.

Vähemalt osa venelastest on Kesk-Aasia, Kaukaasia, Hiina jm. päritolu võõramaiste kaubitsejate pealinnast väljasöömise poliitikaga ilmselt rahul – 90ndatest alates on rahvusäärmuslased korraldanud Vene linnades „mustade“ ja „kilide“ vastu hulga surmaga lõppenud rünnakuid. 1992.a. Tšerkizonil (turu nimi rahvasuus) korraldatud pogrommis hukkus 14 inimest, 2006.a. pommiplahvatuses sealsamas samuti 14 inimest ja 47 sai vigastada. Ülekuulamisel teatasid terroristid, et nad tahtsid „kätte maksta illegaalsetele sisserändajatele, kes on Venemaa üle ujutanud.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 21:41
Otsi:

Ava täpsem otsing