Pangad ja juristid teenivad AIG jagamiselt miljard dollarit

06. august 2009, 20:10

Investeerimispangad ja advokaadifirmad
saavad USA föderaalreservilt ning AIGlt aitamaks viimast tükeldada,
teenustasudena kokku miljard dollarit, on välja arvutanud The Wall Street
Journal.

Tegemist on investeerimispankade kõigi aegade suurima „palgapäevaga“, mis on neli korda suurem, mis saadi telekommunikatsioonifirma AT T tükeldamise eest 1996. aastal ning kaks korda suurem 2008. aastal korraldatud Visa IPO eest. Viimane oli USA kõigi aegade suurim avalik esmaemissioon.

AIG tükeldamine hõlmab mõnede üksuste müümist avalike emissioonide kaudu, mõnede üksuste otsemüüki, mõnede nn toksiliste varade haldamist ning veel mitmeid tegevusi.

Kõige suurema osa saab Morgan Stanley, mis on Föderaalreservilt saanud juba 10 miljonit dollarit, kuid mõnede dokumentide ja ekspertarvamuste kohaselt saavad nad veel 250 miljonit dollarit. Lisaks Morgan Stanleyle on AIG tükeldamisega seotud ka Goldman Sachs, Bank of America ning J.P. Morgan.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2009, 20:10
Otsi:

Ava täpsem otsing