Rebane: praegune maksupoliitika on mäda

09. september 2009, 17:32

Ettevõtja Peeter Rebane pole rahul riigi
maksupoliitikaga, meelelahutusärimeest häirib eriti valitsuse kultuuripoliitika.

Rebane peab õigeks astmelise tulumaksu kehtestamist, eeldusel, et need astmed jäävad mõistlikuks (kõrgeim aste alla 30%). "Praegune maksupoliitika Eestis on pehmelt öeldes mäda. Selle asemel, et tarbimist soodustada (= käibemaksu alandada ja tulumaksu tõsta), kaevame ise endale auku ning suurendame sotsiaalset ebavõrdsust rikaste ja vaeste vahel. Nimelt madalama sissetulekuga elanikud maksavad ju rikastest proportsionaalselt rohkem käibemaksust kinni kuna esmatarbekaubad moodustavad enamuse nende perede eelarvest," rääkis Rebane Äripäeva online-intervjuus.

Ettevõtja sõnul normaalsed riigid kultuuri ja esmatarbekaupu sarnaselt kõige muuga ei maksusta.

Kultuuriministeeriumis töötab palju häid inimesi ning koostöö on meil enamasti vägagi positiivne, rääkis Rebane koostööst kultuuriministeeriumiga.

„Samas olen selgelt rahulolematu Ansipi valitsuse kultuuripoliitikaga, õigemini selle puudumisega. Rääkimata kultuuriürituste käibemaksu neljakordsest tõusust viimase aasta jooksul, mille tulemusi on juba täna näha - ürituste valik ja arv kahaneb, mitmed produtsendid on vahetanud ametit või lähevad pankrotti. Eriti kurvaks teeb fakt, et valitsus suhtub väga leigelt Euroopa Kultuuripealinna projekti, tänu millele võib tõsiselt kannatada meie harukordne võimalus Eestit kui kultuuriturismi sihtkohta promoda. Käesolev Vilniuse aasta on hea näide sellest, kuidas sisepoliitiline kemplemine kultuuripealinna plaane räsib,“ rääkis Rebane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2009, 17:31
Otsi:

Ava täpsem otsing