Ministeerium õigustab Lazardi valikut

26. september 2009, 16:57

Rahandusministeerium annab teada, et
viimastel päevadel ilmunud viited justkui oleks Eesti Telekomi
müügiotsust hinnanud Lazard ebaobjektiivne, ei ole õiged.

"Telekomi aktsiahinna väärtust hinnanud Lazardi finantskontserni tegevusaladeks on lisaks finantsnõustamisele muuhulgas ka varahaldus, kuid erinevaid teenuseid osutatakse erinevates firmades, mida juhitakse eraldi. Telekomi aktsiate väärtust hinnanud ettevõtte tegevus on rangelt eraldatud varahaldusfirma tegevusest ning tegemist on eraldiseisva juriidilise isikuga," seisab ministeeriumi avalduses.

Öeldakse, et huvide konflikti välistavad ka Euroopa Liidu väärtpaberituru õigustest tulenevad nõuded, mis kehtivad kõikidele litsenseeritud investeerimisteenuste pakkujatele, sh Lazardile. Muuhulgas tuleb ka ettevõtte siseselt rakendada nn hiina müüri printsiipi, mis tähendab, et juhtimine ja infoliikumine on selgelt eraldatud.

"Rõhutame samuti, et Lazard ei nõustanud Eesti riiki aktsiate müügis, vaid hindas pakkumise vastavust aktsiate õiglasele väärtusele. Lazard on ka kirjalikult kinnitanud huvide konflikti puudumist," kinnitab ministeerium.

Oluline on ministeeriumi arvates ka tähele panna, et viidatud 415 000 TeliaSonera aktsiat ei kuulunud mitte Lazardile, vaid Nordeni fondi omanikele, mida haldab Lazardi gruppi kuuluv varahaldusfirma. Tegemist on vaid ühe selle firma poolt hallatava fondiga, mis moodustab väga väikese osa (alla 2%) kogu hallatavatest fondidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2009, 09:18
Otsi:

Ava täpsem otsing