Swedi pensionifonde juhitakse Rootsist

Piret Reiljan 05. oktoober 2009, 11:23

Alates tänavu suvest tehakse kõik Swedbanki
pensionifondide investeerimisotsused Rootsis Roburi-nimelises tiimis ning
väidetavalt on fondid koos Rootsi kolimisega muutunud oluliselt
konservatiivsemaks.

"Kui vaadata meie praegust pensionifondide strateegiat, siis see on konservatiivsem. Tänavu suvel andsime avalikult teada, et pensionifondide strateegia paneme küll paika siin Eestis, kuid igapäevaste investeerimisotsuste tegemine toimub Roburi rahvusvahelises spetsialistide tiimis," ütles Swedbanki investeerimisfondide juhi kt Jelena Fedotova reedel Äripäevale.

Ta lisas, et koostöö Roburiga on muutnud Swedbanki fonde oluliselt vähemriskantsemaks. Filosoofia olevat lihtne: võlakirjadega vähendatakse riske ning aktsiatega soovitakse turu keskmist. Seega jääb Ida-Euroopa ja Baltikumi varade osakaal väiksemaks, asendub see Euroala valitsuste võlakirjade ning Lääne aktsiatega.

"Sellest ka meie fondide halvem tootlus tänavu: finantsturgude tõuse oleme kasutanud riskantsete varade müügiks ning me ei ole saanud osa turgude tõusust sellisel määral kui konkurendid," nentis Fedotova. Olulise märkusena lisas ta, et Swedbanki valitud strateegia on konkurentidest oluliselt erinev sellega, et on vähemriskantne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing