Mehhiko lahte rajatakse lainete energiat kasutav merevee magestamistehas

15. oktoober 2009, 13:46

Texase ettevõte Renew Blue plaanib Mehhiko
lahte rajada merevee magestamise tehase, mis kasutaks merelainete energiat.

Umbes pooleteise kilomeetri kaugusele rannikust paigutatakse 18 laineenergiat kasutavat pumpa, mis suunavad merevee elektriturbiinini. Toodetud energiast piisab, et magestada umbes 10 000 liitrit merevett päevas. Merevee magestamine toimub samuti merel, kuid lainetest kõrgemal paikneval platvormil, kirjutas UPI.

Magestatud merevesi saadetakse kaldale ning villitakse maisist valmistatud biolagunevatesse pudelitesse ning müüakse Renew Blue kaubamärgi all.

Projekti eesmärgiks on Renew Blue emafirma Independent Natural Resources tegevjuhi Doug Sandbergi sõnul tähelepanu pööramine kahele globaalsele probleemile – magevee varude vähesusele ja keskkonnasõbraliku elektrienergia tootmise vajadusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2009, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing