BÖRS: USA ei jaksa tõusta jalgele

20. oktoober 2009, 18:05

Pärast eilset ilusat tõusu on USA
aktsiaindeksid täna langenud miinustesse majandusnäitajate tõttu, mis varjutavad
ettevõtete suurepäraseid tulemusi.

USA tööhõiveamet teatas, et kütusehinnad surusid riigi hulgihinnad septembris madalamale ning seetõttu langes hulgihinnaindeks oodatust enam. Augustis kerkis indeks üsna järsult ning pani ökonomistid lootma paremaid tulemusi edaspidigi, mis nüüd uppi löödi.

Ka USA kaubanduskoda teatas, et kodude ehitus kasvas septembris taas juba kolmandat korda viimase nelja kuu jooksul, kuid kasv oli taaskord oodatust madalam. Need raportid varjutavad ka tänast kauplemist ja positiivsust, mille tõid Apple’i, Texas Instruments ja Pfizeri tulemused.

Dow Jones tööstuskeskmine on vajunud 0,77 protsenti, Nasdaq indeks 0,79 protsenti ja Standard Poor’s 500 aktsiaindeks on langenud 0,81 protsenti. Eile hilisõhtul 46protsendilise kasumikasvuga välja tulnud Apple aktsiahind on kerkinud 4,9 protsenti hinnale 199 dollarit. Texas Instruments aktsiahind on kasvanud 1,1 protsenti, 23,8 dollarile ning Pfizeri aktsiahind on langenud 0,5 protsenti, 17,9 dollarile.

Analüütikute ootuseid ületanud kasumi, kuid aastatagusega siiski kasumilanguse avaldanud Caterpillar aktsia on kerkinud 2,7 protsenti 59,5 dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2009, 23:00
Otsi:

Ava täpsem otsing