Strandberg: Antropov ja Rahumägi kartsid maine kahjustust

Kadri Bank 23. oktoober 2009, 16:05

Oht mainet kahjustada ja valijate
hääli kaotada võis olla üks põhjus, miks Reformierakonna poliitikud valimiste
ajal politseisse ei pöördunud, oletas kapo komisjoni aseesimees Marek
Strandberg.

Strandberg ütles, et Äripäeva artikkel tekitas temas uusi küsimusi, millele vastust saamata ei oska ta n-ö poolt valida.

Ta lisas, et saab aru, miks valimiste ajal ei pöörduta selliste juhtumite puhul politseisse – ükskõik, mida otsustab kohus, valijate ja avalikkuse ees on maine juba kahjustatud. Ta tõi näiteks nn rublatehingu, kus teiste hulgas ka teda kolmes kohtuinstantsis õigeks mõisteti, kuid seda ei ole teinud ei avalikkus ega ajakirjandus.

„Maine on selline habras nähtus. Eks tal (Jaanus Rahumägil - toim) on erinevaid nõuandjaid. Kui ambitsioon on püsida poliitiliselt toetatuna, siis paraku jah, ma täiesti kujutan ette valikuid, kus valik õigluse ja ebaõigluse vahel tehakse piltlikult öeldes ebaõigluse kasuks. Ise ma arvatavasti nii ei teeks ja oleks järsem," ütles ta.

Strandberg lisas, et see võiks olla teema, millega nii mõnigi julgeolekuasutus võiks enda initsiatiivil tegelema hakata. „Avalik signaal on selleks olemas ja neil on võimalus ja vahendid seda kaaluda ja otsustada,“ ütles ta.

Strandbergi sõnul on Roheliste erakonnal olnud endal kogemus PR-firmaga, mis esitas arveid tööde eest, mida ta ei olnud teinud. "Minu soovitus on kas ise hakkama saada või sõlmida siis selgemaid lepinguid, otsida usaldusväärsemaid partnereid. Majanduslikult raskel ajal ilmnevad kõik need n-ö vahendamisskeemid, mida me mäletame 1990. aastate algusest ja vaatame täna suure põlgusega." Ta lisas, et tüssamine ja püüd nahka üle kõrvade tõmmata on igapäeva majandussuhetesse tagasi tulnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2009, 20:59
Otsi:

Ava täpsem otsing