• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kabareeteater sõidutab rongiga maailma teise otsa

  Kabaree ärkab Eestis üha enam ellu - Tallinnast startiv kabareerong Glamour Express sõidutab vaatajad läbi erinevate aegadega ja linnade.
  Kui veel mõnda aega tagasi oli Eesti varieteeartistide väljundiks üksnes riigist riiki sõitvad laevukesed, siis üha rohkem hakkab see pilt Eestis muutuma.
  Starlight Cabaret Glamour Expressi maailmatuur sõidutab kuulajad-vaatajad esimese hooga 1920-30ndate Berliini, kus möllab lokaalimelu, sigarisuits ja õllevaht. Sealt edasi tehakse etenduse jooksul peatused toradooridelinnas Madridis, armunute Mekas Pariisis, maailma pealinnas New Yorkis, kuumaverelises Mexico Citys, moemaailma kõige-kõigemas paigas Milaanos, ABBA sünnimaal, eksootilises Istanbulis ja mitmel pool mujal.
  Ajakohased ja erinevates keeltes riikide-linnadega seotud laulud, mille hulgas näiteks Edith Piafi kuulsaks lauldud "Padam, padam" ja "Sous le ciel de Paris" või Frank Sinatra esituses menu saavutanud "New York, New York", varjeteelikud ja hästi valitud kostüümid - kõik üheskoos repertuaari, peatuspaiga ja tantsusammudega tervikuks sätitud.
  Mõnus meelelahutus pimedatesse õhtutesse. Kava on vaheldusrikas ja uudselt üles ehitatud, pakutakse natuke midagi kõigist maailma nurkadest. Ja siinkohal ei kehti absoluutselt ütles, et kui kavas on kõik, siis pole seal mitte midagi. On erinevaid muusikastiile erinevatest aastakümnetest. On kirevat virr-varri, mis kabareeteatri etendusse ja sellesse miljöösse väga hästi sobib.
  Lavašõu kõrval, mille eest hoolitsesid ETA tantsijad ning solistid Irina Haak ja Bert Pringi, üllatas aga isegi oluliselt rohkem Glamour Expressi väljasõidu ajal pakutud söögid, joogid ja teenindus.
  Heas mõttes oli teenindus harjumatult mitte-eestilik. Juhtub harva, kui professionaalne teenindaja, suur ja laia naeratus näol, külaliste laua juurde tõttab - aitab, soovitab ja selgitab, mis menüüs on. Kogu aeg rõõmsameelselt pakutu kohta tagasisidet küsib ja seda tähelepanelikult ning meisterlikult õhtu lõpuni välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Saksamaa rikkad liigutavad massiliselt raha Šveitsi
Pühapäeval toimuvatel Saksamaa parlamendivalimistel võivad riigis võimule saada vasakpoolsed. Saksa miljonärid on selle kartuses hakanud oma varasid Šveitsi liigutama, ütlevad pankurid ja maksujuristid, vahendab Reuters.
Pühapäeval toimuvatel Saksamaa parlamendivalimistel võivad riigis võimule saada vasakpoolsed. Saksa miljonärid on selle kartuses hakanud oma varasid Šveitsi liigutama, ütlevad pankurid ja maksujuristid, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.