Täheviga lennupileti ostul viib kliendi teisele poole maakera

05. november 2009, 12:07

Internetis lennupiletit ostes tuleb
tähelepanu pöörata nii sarnase nimega linnadele kui ka lennujaamakoodidele,
teatas Estravel.

Hiljuti broneeris Indiasse Goasse (lennujaamakood GOI) lennata sooviv klient endale pileti hoopis Itaaliasse Genoasse (kood GOA), sõnas Estraveli asepresident Mauri Saarend. Üks valesti kirjutatud täht linnakoodis võib reisija jaoks tähendada sattumist soovitud sihtpunktist tuhandete kilomeetrite kaugusele pluss kümneid tuhandeid kroone kahju, selgitas ta.

Maailmas on palju sarnase nimega, kuid erinevates kohtades asuvaid linnu. Mõned Estraveli toodud näited: 1. San Jose (SJO) – Costa Rica pealinn vs San Jose (SJC) – linn Californias Räniorus. Samanimelisi, ent vähemtuntud linnu on ka Mehhikos, Kolumbias, Boliivias ja Filipiinidel. 2. Portland (PDX) Oregoni osariigis vs Portland (PWM) Maine'i osariigis. Mõlemad on küll USAs, aga teineteisest linnulennult 4000 km kaugusel, neid on reisijad piletit ostes ka segamini ajanud. 3. Panama City (PTY) – Panama pealinn vs Panama City (PFN) – linn Floridas. 4. Melbourne (MEL) – Austraalia suurlinn vs Melbourne (MLB) – linn Floridas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2009, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing