Opositsioon ootab Ergmalt hinnangut R-skeemile

Indrek Kald 13. november 2009, 15:14

Sotside, Rahvaliidu ja Keskerakonna fraktsioonid ootavad riigikogu esimehelt Ene Ergmalt hinnangut Reformierakonna liikmete valimiskampaania rahastamisele ettevõtete poolt.

Viimastel nädalatel on selgunud, et 2007. aasta riigikogu valimiste kampaania rahastamisel kasutasid riigikogu liikmed Jaanus Rahumägi, Robert Antropov ja endine liige Kristiina Ojuland annetusi juriidilistelt isikutelt kogusummas vähemalt 1 545 300 krooni, seisab opositsiooni pöördumises.

Riigikogu valimiste seadus sätestab valimiskampaaniaks kasutatud vahendid, kus juriidilistelt isikutelt annetusi erakonnad vastu võtta ei tohi.

28. oktoobri Äripäevast ilmnes, et Ojulandi valimiskampaaniat rahastas OÜ Jatrimpan. Seejuures on eriti kahetsusväärne, et nimetatud firma kuulub endisele riigikogu kantselei töötajale ning Ojulandi nõunikule Andrus Viksile, seisab pöördumises.

1. novembri Äripäevast selgus, et Antropov on lasknud oma valimiskampaania ürituse eest tasuda OÜ-l Droom. 2. novembril kirjutas Äripäev, et Rahumägi valimiskampaaniat rahastas tema abikaasa juhitav OÜ Quelle.

Parandamaks skandaalis kahjustunud riigikogu mainet ning hoidumaks selle tõsise eksimuse põhjal üldistuse tegemist, saatsid ülaltoodud kolm fraktsiooni täna kirja riigikogu esimehele Ene Ergmale. Ergma on kirja autorite teatel öelnud, et riigikogu maine eest seisavad kõik 101 saadikut, kuid kahjuks tehakse üldistusi mõne üksiku saadiku käitumise põhjal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. November 2009, 15:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing