ÄP fototoimetus • 15. november 2009 kell 21:00

Üks küsimus: Kas eluasemelaenude tulumaksutagastus tuleks kaotada?

Jaan Puusaag, Krimelte juht

Mul ei ole kodulaenu ja ma ei tea kedagi, kellele oleks see elutähtis. Aga muidugi on ebameeldiv, kui mängureeglid muutuvad keset mängu. Samas kui soodustuse kaotamine eelarveauku täidab, õigustab see end, sest millegi arvel tuleb veidi koomale tõmmata.

Tõnu Vanajuur, Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktor

Praegu on eelarve habras ja sellest seisukohast on õigustatud kodulaenu intresside tagasimaksmise lõpetamine. See maksusoodustus on oma eesmärgi juba täitnud. Maksusoodustus tuleks lõpetada just praegu, sest intressid on madalad ja inimesed ei saa seetõttu nagunii suuri summasid tulumaksudeklaratsioonist tagasi.

Peeter Koppel, SEB privaatpanganduse strateeg

Pole küll kindel, kas praegusel tundlikul hetkel on just õige see samm teha.

Autor: ÄP

Hetkel kuum