EVEA: välismakse kulud suurenevad veelgi

Katre Pilvinski 16. november 2009, 08:48

Uue korra järgi pole rahvusvahelist ülekannet võimalik teha ainult vastuvõtja kulul, seda on võimalik teha kahasse või saatja kulul. See suurendab veelgi maksja lisakulusid, sõnas EVEA president Marina Kaas.

Praegu on pankade kliendid olukorras, et kui jagatud kuludega välismakse läheb saaja panka läbi kolmanda panga, siis ei ole võimalik ette prognoosida makse vahendamise teenustasusid.

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) hinnangul võib uus kord aga veelgi maksetega seotud kulusid suurendada. EVEA president Marina Kaas rääkis, et nüüd tuli uus kord kui rahvusvahelist ülekannet pole võimalik teha ainult vastuvõtja kulul, seda on võimalik teha kahasse või saatja kulul. „See suurendab veelgi maksja lisakulusid.“

„Näiteks minu kliendid ei ole kunagi nõus panga kulusid pooleks kandma, kuna see eeldab, et arvele lisatakse mingi summa ja selle summa suurust pole võimalik ette prognoosida. Makse kahasse on virtuaalne võimalus, mida reaalselt vähe kasutatakse,“ tõdes ta.

„Aga kui mina maksan kulud, siis erinevad ülekande teenustasud on tavaliselt 300-400 krooni ringis, eriti kui tegemist on väikese ülekande summaga, on see üüratu protsent, mis kuludele lisandub,“ sõnas Kaas ning lisas, et väiksemate ettevõtjate arvates on rahvusvaheliste ülekannete teenustasud ebaproportsionaalselt suured.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. November 2009, 11:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing