Finnairi streik lõppes

Silvia Viidik 17. november 2009, 20:37

Finnair ja Soome pilootide Ühing saavutasid kokkuleppe ning võtsid vastu lahenduse, mille pakkus teisipäeval lepitaja Esa Lonka.

„On hea, et saavutasime kompromisslahenduse ja klientide jaoks nii stressitekitav streik läbi saab. Lisaks struktuursetele muudatustele saavutasime kokkuleppega arvestatava lühiajalise kulusäästu. Kokku on lepitud lisaks 5protsendilisele palgalangetamisele ka 13protsendiline kulude langetamine ühikukuludes,“ sõnas Finnairi personalijuht Anssi Komulainen. Ta lisas, et uus kokkulepe kaitseb ettevõtte tulevikku madalamate pardameeskonna kulude tõttu.

Pühapäeval alanud streik lõppeb täna õhtul ja lennuliiklus taastub osaliselt juba homme, mil lendama asub pisut vähem kui pool plaanilistest lendudest. Neljapäeval taastub umbes 150 lendu 200st ning reedel lendavad kõik lennukid vastavalt graafikule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 20:59
Otsi:

Ava täpsem otsing