BÖRS: USAs kõva müük

Tarvo Vaarmets 19. november 2009, 15:54

Kehvapoolsed majandusnäitajad ja tugevnev dollar saatsid USA börsid eile sügavatesse miinustesse. Investorites tärkas taas mure maailma suurima majanduse tervise pärast.

Iganädalase töötuhüvitiste aruande järgi oli 14. novembriga lõppenud nädalal esimest korda avalduse esitanute arv hooajaga kohandatult 505000, ökonomistid ootasidki samasugust näitajat. Eelmisel kahel nädalal langes töötuabiraha taotlejate arv 30 000 inimese võrra.

Töökohtade taastumine saab olema tõenäoliselt aeglane, mis tähendab, et tarbijad tunnevad jätkuvalt ka oma töökohtade pärast muret ning hoiavad sellest tulenevalt ka kulutusi madalal. Kuna tarbijate kulutused moodustavad enam kui kaks kolmandikku kogu USA majandusaktiivsusest, on igasugune tarbijat puudutav info väga oluline.

USA peamiste majandusnäitajate indeks kerkis oktoobris 0,3%, ökonomistid ootasid aga 0,5%-list kasvu. Septembris lisas indeks ühe protsendi.

Dow Jones'i tööstuskeskmine sulgus 0,89% eilsest allpool ehk 10333 punktil, laiapõhjaline Standard & Poor's 500 indeks kukkus 1,34% ja maandus 1095 punkti tasemel. Tehnoloogiaindeks Nasdaq lõpetas päeva 2157 punktil ehk 1,66% madalamal kui eelmine sulgumistase.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2009, 19:55
Otsi:

Ava täpsem otsing