Rootsi ärgitab karmistama euroliidu alkopoliitikat

Sirje Rank 26. november 2009, 10:35

Ranged piirangud alkoholi tarbimisele ei ole Euroopa Liidus enam Põhjala riikide eripära, sama joont toetavad nüüd juba ka mitmed teised ELi viina- ja veinimaad nagu Poola, Prantsusmaa ja Hispaania, ehkki õlleriik Saksamaa sõdib vastu.

ELi eesistujariik Rootsi tahab ELi alkoholipoliitika kohta liikmesriikide poliitilist otsust: täiendavaid piiranguid reklaamile ja hoiatustekste pudelitele. Tuleva nädala alguses arutavad teemat ELi sotsiaal- ja tervishoiuministrid, kirjutab Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Alkoholipoliitika üle otsustab iga ELi liikmesriik ise, kuid Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee tegi oktoobris ettepaneku, et riigid hakkaksid alkoholi turunduses ja hinnapoliitikas tihedamat koostööd tegema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2009, 16:16
Otsi:

Ava täpsem otsing