ÄP fototoimetus • 26. november 2009 kell 21:00

Annetused katsid kuuendiku kuludest

Tallinnas valimised võitnud Keskerakonna kampaania kogukulu oli aruande kohaselt 12 miljonit krooni, millest pool ehk 6 miljonit krooni kulus reklaamile. Lisaks kahele miljonile kroonile annetustele on valimistel osalenud isiklikest vahenditest rahastanud oma kampaaniaid kokku ühe miljoni krooni eest. Tasumata on siiani aga 9 miljoni krooni eest arveid.

Suurärimehi annetajate nimekirjast seekord silma ei hakka. Ka eelmistel kohalikel valimistel Keskerakonda toetanud Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise juht Toomas Sepp on annetanud 130 000 krooni. Kunagine abilinnapea Olga Sõtnik annetas 100 000 krooni. Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liikmed on juba vana kombe kohaselt annetanud erakonnale 50 000 krooni.

Veel jääb annetajate hulgas silma Fjodor Ovsjannikov, kes on toetanud Keskerakonda kokku 50 000 krooniga. Ovsjannikov on Ida-Viru ärimees, kelle tegemiste vastu 2000. aastate alguses tundis huvi ka kaitsepolitsei.

Teised erakonnad avaldasid oma valimiskulude ülevaate nädal tagasi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum