Miljoneid teeninud narkovedajad astuvad kohtu ette

Anne Oja 07. detsember 2009, 13:46

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse Maksu- ja tolliameti uuritud kriminaalasja, milles süüdistab kolme meest salakaubaveos ja narkootikumidega seotud kuritegudes.

Süüdistatavad hankisid ja organiseerisid ligi 30 kilo hašiši ja 9500 ecstasy tableti toimetamise Venemaale. Nende teenitud kuritegelik tulu ulatus miljonitesse kroonidesse.

Kohtueelne uurimine tuvastas, et narvalane Dmitri ja tallinlane Vladimir toimetasid aastatel 2006-2008 ise või kellegi abil suurtes kogustes narkootilisi aineid Narva, kust see Narvas või Ivangorodis elavate kullerite abil Venemaale viidi. Üle piiri toimetatud narkootilise aine kogused olid suured – näiteks 2006. a aprillis viidi korraga Venemaale 9 kilo hašišit ja 2000 MDMA tabletti. Sama aasta sügisel 10 kilo hašišit. 2007. a oktoobris 7500 MDMA tabletti ja 2008. a aprillis ligi 10 kilo hašišit. Kullerite poolt toimetati Venemaalt Eestisse ka narkootilise aine müügist saadud sularaha.

Viru Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni sõnul oli Dmitri ja Vladimiri tegevuse eesmärgiks saada suurt varalist kasu: „Narkoaine kogused, mis meeste käest läbi käisid olid suured, nende müügist saadud kuritegelik tulu ulatus miljonitesse kroonidesse. Näitena võib siinkohal tuua välja, et 10 kilo hašiši väärtus 2006. a oli mustal turul vahemikus 2 500 000 kroonist kuni 2 800 000 kroonini, 2000 MDMA tableti väärtus ulatus 100 000 kroonist kuni 250 000 kroonini. Lihtne arvutus näitab, et ainuüksi hašiši müügist saadud kuritegelik tulu ulatus üle seitsme miljoni krooni, tablettide müügist saadud tulu oli vähemalt ligi pool miljonit krooni.“

Eestis kohtu alla antud kurjategijate tegevust aitasid uurida ja kogu tarneahelat tuvastada Venemaa õiguskaitseorganid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2009, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing