SEB nõuab saneerimisel Väätsa Agrolt liisingute lõpetamist

Indrek Kald 13. detsember 2009, 10:09

Väätsa Agro üks võlausaldajaid SEB nõuab saneerimisel põllumajandusfirmalt liisingute lõpetamist, kuigi seadus seda ei luba.

Pärast seda, kui AS SEB Liising oli saanud saneerimiskava, esitas liisingufirma Väätsa Agrole osade liisingulepingute lõpetamise avaldused. Kuna vastavalt saneerimisseadusele ei saa võlausaldajad selliseid äärmuslikke meetmeid saneerimismenetluse jooksul rakendada, taotles Väätsa Agro kohtult esialgse õiguskaitse kohaldamist.

Pärnu maakohtu Paide kohtumaja rahuldas Väätsa Agro taotluse ja tegi määruse, millega keelas SEB-l liisingulepinguid lõpetada. SEB esitas nimetatud kohtumäärusele määruskaebuse ja toimik saadeti Tallinna ringkonnakohtusse. 

"See tekitab menetluslikult paratamatult veidi asjatu viivituse. Loodame siiski, et Tallinna ringkonnakohus vaatab määruskaebuse kiiresti läbi ja saab asjaga edasi minna," teatas Väätsa Agro saneerimisnõustaja Veikko Toomere. Ajaliselt võib viivitus tema hinnangul kesta kaks kuni kolm nädalat.

Kui tsiviilasja toimik ringkonnakohtust Paide kohtumajja tagasi jõuab, saab kohus hakata vaatama läbi Väätsa Agro avaldust vastuvõtmata saneerimiskava kinnitamiseks. Kui kohus Väätsa Agro avalduse rahuldab, määrab ta eksperdid, kellele antakse aega kuni 60 päeva esitada oma arvamus saneerimiskava suhtes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. December 2009, 21:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing