Seagripp rikastas ravimitootjad

Katariina Krjutškova 19. detsember 2009, 14:52

Eri riikides kulutatakse vaktsiiniostmisele ligi seitse miljardit krooni, mille pealt teenivad märkimisväärselt suurt tasu ravimitootjad, kirjutas venekeelne võrguväljaanne dv.ee.

Näiteks ravimitootja Roche, kes valmistab ravimit Tamiflu, müügitulu suurenes aastas kahe miljardi euro võrra. Saksamaa terviseagentuur teatas valmisolekust müüa seagripi ravimeid ka teistele riikidele, sest neile nad ei tarvita nii palju, kui toodetud.

Maailma terviseministeerium teatas juunis, et valmisolek nakkushaiguse epideemiaks peab olema maksimaalne ja ainsateks tõkestavateks ravimiteks on Tamiflu ja Relenza. Mitmete riikide teadlased on süüdistanud Maailma Tervishoiuorganisatsiooni kokkumängus ravimitootjatega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2009, 18:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing