Piret Reiljan • 21. detsember 2009 kell 21:00

Swedbanki kriisikomando juht läheb 'päris' ettevõtlusesse

Joost kinnitas eile Äripäevale, et lahkub pangast omal soovil ja ajend selleks on sisemine soov võtta vastu uus väljakutse. "Soovin suunduda ettevõtlusse ehk reaalsesse maailma," sõnas ta.

Küsimusele, kas nõukogu liikme koht pakub talle Glaskekis piisavalt rakendust, sõnas Joost, et asub ettevõtte pikaajalist visiooni ja organisatsiooni uut struktuuri üles ehitama. "Iga uus asi võtab palju aega ja praegu rakendan end sellega. Kavatsen end Glaskekiga pikaks ajaks siduda," märkis ta.

Joost ütles, et tema teed viis Glaskekiga kokku tavapärane suhtlus ja huvide kattumine. Tööalaselt Joost ettevõttega kokku puutunud ei ole, kuigi nentis, et Glaskek on Swedbanki klient.

Ka pank kinnitas, et Joost lahkub omal soovil, ta on Swedbankis kokku töötanud 12 aastat ettevõtete finantseerimise valdkonnas. Swedbanki nn kriisikomandos Joosti alluvuses töötab praegu umbes 50 inimest.

Panga pressiesindaja teatel valib Swedbank kõrgendatud äririski divisjoni uue juhi nii pangasiseste kui ka -väliste kandidaatide hulgast.

Äripäevale on Swedbanki nn kriisiosakonnaga kokku puutunud ettevõtjad vihjanud, et pank on muutnud probleemsete laenuklientidega tegelemise strateegiat. Nimelt on Swedbank klientide sõnul muutunud paindlikumaks senise üsna jäiga ja kiire varade realiseerimise asemel.

Pangast lahkuv Joost ei soovinud teemat kommenteerida. Swedbanki pressiesindaja kummutas omalt poolt sellised väited. "Panga strateegia korporatiivklientide restruktureerimise valdkonnas ei ole muutunud," sõnas ta.

Kõrgendatud äririski divisjoni fookuses on suurettevõtted, kelle äritegevust on mõjutanud halvenenud majanduskeskkond Balti riikides. Nende suurettevõtete finantsprobleemid on reeglina seotud likviidsusraskuste ja ettevõtte kasumlikkusega.

Hetkel kuum