Kadri Paas • 30. mai 2010 kell 8:20

Reiljan jääb kopsakast parlamendipensionist ilma

Riigikohtus süüdi mõistetud ja seetõttu riigikohtust lahkunud Villu Reiljanile ei maksta ka sentigi Toompealt lahkumise hüvitist. Samuti ei hakka ta tulevikus saama parlamendipensioni, kirjutab Delfi.

"Vastavalt Eesti Vabariigi ülemnõukogu XII koosseisu ning riigikogu VII, VIII ja IX koosseisu liikmete pensioni seadusele ei saa Reiljan parlamendiliikme vanaduspensioni, sest tema volitused lõpetati ennetähtaegselt teda süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisel," selgitas riigikogu pressiesindaja Gunnar Paal.

Parlamendiliikme vanaduspensioni suurus on sõltuvalt riigikogus töötamise ajale 40-75 protsenti riigikogu liikme ametipalgast.

Kriminaalkurjategija villu Reiljan jäi ilma ka relvaloast ja presidendilt saadud teenetemärkidest.

Hetkel kuum