Silvia Kruusmaa • 7. juuni 2010 kell 8:50

Tallinna õigusjuhil hea meel, et Teder riigikohtusse läks

Tallinna linn tervitab õiguskantsleri Indrek Tederi otsust, kes saatis täna hommikul riigikohtusse taotluse Tallinna linnavalitsuse vee hinda kehtestava põhiseadusvastase määruse kehtetuks tunnistamiseks.

Linna õigusdirektori Priit Lello sõnul on hea meel, et õiguskantsler riigikohtusse pöördus – tekkiski juba mure, et see teema oli tal ainult jutuks, teatas Raepress.

„Ei ole võimalik tühistada määrust tõstmata üles küsimust sellest, millel see määrus põhineb. Seoses sellega tuleb üles ka küsimus omaaegsest Tallinna Vee enamusaktsiate erastamisest, mida linn on aastaid püüdnud tõstatada. Aga seni ei ole meid kuulda võetud. Loodame, et kui õiguskantsler ka asjasse sekkus, siis kuuldakse meid paremini. Usume, et sellest on Tallinna linnale abi,“ ütles Lello.

Õiguskantsler Indrek Teder saatis täna riigikohtule taotluse tunnistada Tallinna linnavalitsuse veevarustuse ja reovee ärajuhtimise teenuste hindu kehtestav põhiseadusvastane määrus kehtetuks. Õiguskantsleri hinnangul on määrus vastuolus seaduste ja põhiseadusega, kuna Tallinna linnavalitsus on jätnud täitmata oma kohustuse tagada veevarustuse ja reovee ärajuhtimise teenustele õiglased hinnad.

 

 

Hetkel kuum