Silvia Kruusmaa • 7. juuni 2010 kell 12:15

Omanike keskliit: Tallinna Vesi on kahe tule vahel

Tallinna Vee vastuväited Eesti Omanike Keskliidu hagile on põhjendamatud. Veemonopol püüab iga hinna eest säilitada tarbijate arvelt seadusevastaselt saadud ülikasumeid, leiab liit.

Omanike Keskliidu tsiviilhagiga nõutakse Tallinna Vee hindade alandamist 30 protsendi võrra ja tarbijale tekitatud kahju hüvitamist.

"Tallinna Vesi ründab oma vastuses omanike keskliidu hagis kasutatud konkurentsiameti ja õiguskantsleri analüüsi püüdes tähelepanuta jätta ettevõtte enda poolt börsile esitatud majandustulemused. Ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seaduse rikkumist näitab kujukalt ka õiguskantsler Indrek Tederi tegevus vee hindade halduskorras riigikohtusse kaebamisel. Tallinna Vesi unustab ka ära, et just omanike keskliidu avalduse alusel alustas Indrek Teder vee hindade osas menetlust," märgib liit oma avalduses.

Eesti omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on Harju Maakohtus arutlusel oleva Tallinna Vee kaasuse puhul asi enam kui 200 miljonis seadusevastaselt kogutud kroonis aastas: "Sisuliselt püüab Tallinna Vesi mängida "kuuma kartulit", lükates kogu süü Tallinna linnavalitsuse kaela, justkui poleks Tallinna Vesi konkurentsiseadust rikkudes tarbijatele põhjendamatult kõrgeid veearveid esitanud."   

Tallinna Vesi on hetkel kahe tule vahel. Et vee hinnad peavad langema - olgu see tsiviilkorras Omanike Keskliidu hagi või halduskorras õiguskantsleri kaebuse tõttu -  oli monopoli valulik reaktsioon oodatav, lisas Madiberk.

Hetkel kuum