• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Google ohverdab kasumit

  Google valmistas uutmoodi üllatuse - internetigigant ei suutnudki oma teise kvartali tulemustega positiivselt üllatada ehk neid üle analüütikute prognooside lennutada.

  Seda ei ole just tihti juhtunud, et analüütikud ootavad Google'ilt liiga palju - viimati kaheksa kvartalit tagasi. Kontsern oleks võinud ka vana head rada jätkata ja kasumit veelgi hoogsamalt üles vinnata, kuid eelkõige maailma populaarseima otsingumootori kaudu tuntud Google on valinud teise tee - otsida uusi võimalusi, uusi turge ja kasvuallikaid. Nende otsingutega seotud kulud hoidsidki puhaskasumil pressi peal ning valmistasid sellega üle pika aja turuosalistele ka pettumuse.
  Kõrgeks kruvitud ootustest räägib fakt, et Google paisutas nii käivet kui ka kasumit pea neljandiku jagu, kuid aktsia reageeris ikkagi langusega. Kui puhaskasum jäi analüütikute ootustele alla, siis käive tuli siiski napilt suurem.
  Google on panustamas nii oma juhtpositsiooni säilitamisele internetiotsinguturul kui ka oma äri mitmekesistamisele. Ettevõte arendab uusi tooteid näiteks internetivideote, mobiilide ja operatsioonisüsteemide nišis. Selleks palgati teise kvartali jooksul ligi 1200 uut töötajat, mis tähendab, et poole aastaga on juurde tulnud juba umbes 2000 inimest.
  Number miljardit dollarit teenis Google'i kontsern tänavu II kvartalis puhaskasumit. See on 24% mullusest rohkem. miljardi dollarini ulatunud Google'i II kvartali käive oli samuti mullusest ligi veerandi võrra suurem.
  1,84
  6,82
  Pikemalt loe börsiuudist SIIT . Selleks vajaliku päevapileti saad osta SIIT .
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.