11. august 2010 kell 14:27

Venemaa II kvartali SKP kasvas 5,2%

Venemaa majandus kasvas teises kvartalis kallinenud tarbekaupade ning taastunud siseriikliku nõudluse toel 5,2 protsenti.

Esimeses kvartalis oli tõus 2,9 protsenti, vahendab Bloomberg. Venemaa majandusministeeriumi majanduskasvu prognoos oli 5,4 protsenti.

"Kasv kiirenes esimese kvartaliga võrreldes eelkõige tänu jaemüügi paranemisele ning investeeringutele," ütles ING Groep ökonomist Dmitry Polevoy uudisteagentuurile. "Paraku osutusid numbrid majandusministeeriumi prognoosist kehvemaks. Võimalik, et stabiilne eksport ning impordi kasv mängis rolli," märkis ta.

Läinud aastal kukkus Venemaa majandus 7,9 protsenti, pärast mida on kodumajapidamiste nõudluse suurenemine ning energiamüügist tulenev tulu – mis koos nafta ja gaasiga moodustab 72 protsenti kogu Venemaa ekspordist –, aidanud idanaabrite majanduse taas ree peale.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum