Kadrin Karner • 7. september 2010 kell 4:59

Riias valimiste eel poliitreklaami vähe

Kuigi Lätis 2. oktoobril toimuvate parlamendivalimisteni on aega vaid kuu, on Riia tänavapildis poliitreklaami vähe märgata.

Valida on 13 erakonna ja valimisliidu vahel, kuid neist kolm on suurimad. Ühtsus, mille eesotsas on Valdis Dombrovskis, Koosmeele Keskus, mis pakub alternatiivi Venemaa rüppe minekus ning nn oligarhide parteid, mille hulka kuuluvad ka valitsuses osalevad Roheliste ja Talunike liit eesotsas Aivars Lembergsiga.

Viimase toetus on suur ning näiteks ütles ETV saatele "Välisilm" üks noormees selgelt - kui Lembergs saaks peaministriks, siis ta oleks parim variant, sest tal on juba piisavalt vara ning ei varastaks riigilt nii palju nagu teised.

Läti on majanduskriisist õppinud - kui varem põhines majandus sisetarbimisel ja odavatel kinnisvaralaenudel, siis nüüd suunatakse tähelepanu üha enam tööstuse toetamisele ja ekspordile. 

 

Hetkel kuum